Avocado Bombs

Avocado Bombs
Met lekker gekruid rundergehakt gevulde avocado's

Ingrediënten

voor 4 stuks:

500 gr dubbeldoel Rundergehakt
2 kleine Avocado’s, gehalveerd en uit de schil gehaald
50 gr geraspte Mozarella
1,5 el bad Buffalo gunpowder
60 ml bbq sauce naar eigen smaak

Bereiding

1: Verwarm de bbq voor naar 120 C° indirect grillen met een blok rookhout, bijvoorbeeld hickory of Eik
2: Meng het gehakt met de gunpowder rub.
3: Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen, en vorm daar 8 ballen van.
4: Pak een stukje plastic, leg dat per stuk op een bal en plet met de onderkant van een steelpan totdat je een platte schijf krijgt. Doe dit bij alle 8.
5: Vul de gehalveerde avocado’s met de geraspte mozzarella.
6: Leg de vier gevulde avocado’s op een schijf gehakt.
7: Leg nu de andere vier gehakt schijven bovenop de halve avocado’s.
8: Pak een setje met je handen op en vorm hiervan heel rustig een gesloten bal.
9: Herhaal dit totdat je vier gehakt ballen hebt.
10: Gaar de Avocado bombs op de grill en smeer ze regelmatig in met bbq sauce naar keuze.
11: Na ongeveer 35-45 minuten zijn de Avocado bombs klaar.
12: Laat ze iets afkoelen! De gesmolten mozzarella kan heet zijn!