BBQ Lamshaas

BBQ Lamshaas

Laat de barbecue smeulen met ons recept voor BBQ lamshaas. Ervaar de heerlijke combinatie van malse lamshaasjes, perfect gegrild tot in de perfectie. Met eenvoudige stappen tover je deze smaakvolle lamshaas om tot een onvergetelijk diner met je eigen BBQ. Geniet van de sappige textuur en de gegrilde smaken voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Ingrediënten


BBQ lamshaas:

  • 8 stuks lamshaasjes
  • 1 teen knoflook
  • 3 stuks ansjovisfilets (blik)
  • 1 stuks citroen
  • 1 tak rozemarijn
  • Olijfolie
  • Satéprikkers

Tomaat & Olijf:

  • 5 stuks tomaat
  • 50 gram Taggiasche olijf

Ansjovis & Citroen:

  • 15 gram geritste tijm
  • 10 gram verse citroen rasp (schil)
  • 50 gram ansjovis
  • 1 teen knoflook
  • Fleur de sel
  • Peper
  • Panko
  • Olijfolie

Dresseren van het gerecht:

Bereiding


BBQ Lamshaas:

1. Maak de lamshaasjes schoon, verwijder het zilvervlies en snijd in stukjes van plusminus 2 cm lang.

2. Maak de knoflook schoon, haal de schil van de citroen, rits de rozemarijn en snijd fijn, doe alles in een vijzel samen met de ansjovis en vijzel geheel fijn.

3. Marineer het lam met de marinade, iets peper en eventueel iets olijfolie en zout en laat zo 30 minuten marineren.

4. Rijg het vlees aan de prikkers (leg de prikkers van tevoren in water).


Tomaat & Olijf:

1. Plisseer de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadlijsten, leg de partjes met de bolle kant omhoog op de buitenste rand van de OFYR en besprenkel met zout, peper, iets olijfolie een paar geplette knoflooktenen en een paar takken tijm.

2. Laat de tomaatjes zo rustig bakken en inkrimpen.

3. Spoel de olijfjes af, maak goed droog met keukenpapier en laat gedurende 3 uur drogen in de pizza oven van ongeveer 100 graden Celsius, haal uit de oven, dep nogmaals droog en snijd fijn met een groot koksmes, bewaar op het keukenpapier in een schaal in de pizzaoven.


Ansjovis & Citroen:

1. Doe de tijm, citroenrasp, ansjovis en knoflook in de cutter en draai dit geheel fijn tot een gladde pasta.

2. Voeg zoveel panko toe onder het draaien tot er een rullige massa ontstaat.

3. Bak dit onder voortdurend roeren in ruim olijfolie goudbruin op de rand van de OFYR, breng op smaak met fleur de sel en peper.

4. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar zo tot doorgifte van het gerecht.


Dresseren van het gerecht:

1. Rooster de spiesjes van lam op de rand van de OFYR rondom.

2. Bestrooi de spiesjes met iets van het mengsel van panko en citroen.

3. Garneer de spiesjes met de gedroogde tomaat en gedroogde olijf.

4. Garneer met iets atsina cress.


Extra serveertip:

Leg de spiesjes op een groot diep bord met een rooster van kippengaas en hieronder brandend rookhout, hout en mot, natuurlijk hoeft dit niet en kun je het ook op aparte bordjes serveren. Maar de ervaring met rook en geur versterkt wel de hele smaak en ervaring van dit gerecht.