Chuck Eye Steak met Focaccia Brood

Chuck Eye Steak met Focaccia Brood
Malse runder chuck eye met huisgemaakte Focaccia

Ingrediënten

2 stuks Chuck Eye steak naar keuze

Ingrediënten Focaccia:
180 ml handwarm water
300 gr (brood) bloem, gezeefd
1 tl kristalsuiker
1 tl gedroogde gist
1 tl zeezout
60 ml olijfolie
15 gr rozemarijn
5 teen knoflook
15 gr peterselie

Overige benodigdheden:
Aluminiumfolie
Huishoudfolie

Bereiding

Bereidingswijze Chuck eye steak:

Haal de chuck eye steak uit de koeling en laat hem op kamertemperatuur komen.
Verwarm in een pan wat boter of olie en bak de steak op hoog vuur aan elke kant 2 minuten. Haal de steak uit de pan en laat hem rusten met wat aluminium folie losjes eroverheen.
Wanneer je zover bent dat het focaccia brood ook gereed is bak je de steak nogmaals om en om 2 minuten in een pan. Laat hem daarna nog even rusten onder de aluminium folie en bestrooi de steak rijkelijk met zeezout en peper. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de steak op de bbq te bereiden.

Bereidingswijze focaccia:

Verwarm de BBQ voor op 200°C indirect
Weeg alle ingrediënten af voor het maken van de focaccia
Doe de knoflook, rozemarijn & peterselie in de keukenmachine en snij fijn. (Houd 1 of 2 takjes rozemarijn achterwege)
Meng in een kom de gezeefde bloem en het zout.
Meng in een bakje het water, gist en de suiker en laat dit afgedekt ongeveer 10 minuten staan.
Meng nu het gistmengsel, het knoflook & rozemarijn mengsel en de bloem met je handen tot een deegbal. Het deeg is nog steeds een beetje plakkerig.
Vet een kom in met wat olijfolie en leg de deegbal daarin. Dek de kom af met een warme natte doek en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen. Zet het deeg op een warme plek, bijvoorbeeld achter een raam waar de zon schijnt of op de verwarming.
Het volume is na het uur rijzen verdubbeld!
Vet met olijfolie de vorm in waarin je het brood wilt bakken. Er mag best lekker wat olie op de bodem. Leg nu de deegbal erin en spreid het deeg uit naar de buitenkanten van de vorm zodat de bodem bedekt is.
Zet het deeg weer afgedekt met huishoudfolie minimaal 30 minuten weg.
Verwijder nu de huishoudfolie en druk met natte vingers in het deeg zodat er gaatjes in ontstaan. Giet de resterende olijfolie over het brood en hak de laatste takjes rozemarijn, strooi die als laatste over het brood.
Strooi ook nog een extra theelepel grof zeezout over de bovenkant van het brood.
Bak het focaccia brood af op de bbq in 20-30 minuten.
Serveer het brood met de chuck eye steak en als je echt van knoflook houd met wat aioli!
Eet smakelijk!