Geflambeerde whisky tijgergarnalen

Geflambeerde whisky tijgergarnalen

Let op: GEVAARLIJK (Lekker).

Ingrediënten


  • 1000 gram Black Tiger garnalen
  • 4 grote tenen knoflook, gepeld en fijn gesneden
  • 120 gram boter
  • 60 ml whisky 
  • Zeezout naar smaak toevoegen
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
  • Verse peterselie fijn gesneden als garnering
  • Citroenschijfjes in plakjes of partjes als garnering

Bereiding


  • 1. Was de garnalen goed met koud water.
  • 2. Dep vervolgens de garnalen goed droog met keukenpapier.
  • 3. Verwijder de darmen (achterkant van de garnaal insnijden en zwarte draad verwijderen.
  • 4. Neem een flinke koekenpan en laat de boter op laag vuur smelten.
  • 5. Voeg de knoflook toe en bak het ongeveer een minuut.
  • 6. Voeg de garnalen en zet het vuur hoog en bak ze gedurende 3 tot 5 minuten totdat ze rosé zijn.
  • 7. Voeg de whisky toe maar let wel op de pan vat vlam dus goed draaiende bewegingen maken met de pan.
  • 8. Als de vlammen zijn gedoofd, meteen serveren met de knoflook whisky over de garnalen heen sprenkelen en de verse peterselie er over.
  • 9. Nog zout en peper naar smaak toevoegen.
  • 10. Serveren met citroenschijfjes of partjes, geroosterd brood, gemengde salade rijst of pasta.