Gehaktballen stoofpot voor 6 tot 8 personen
Ingrediënten
Grote gietijzeren of braadpan
Een kilo gehakt (Bommelse Blonde of Dubbeldoel)
(Avond van tevoren kleine gehaktballen draaien en in de vriezer)
2 tot 3 teentjes knoflook fijngehakt
2 stengels selderie gesneden
1 Middelgrote rode ui fijngesneden
30 ml worcestersaus
1 liter vleesbouillon
2½ blikje tomatenpuree
5 gram zeezout
5 gram versgemalen peper
5 gram oregano
15 gram gedroogde peterselie
500 gram kleine rode aardappelen in schijfjes of blokjes snijden
300 gram kleine worteltjes
150 gram bevroren erwten
150 gram bevroren mais
280 gram gekookte pasta (penne, farfalle of fusilini )
Bereiding
Zet de pan op het fornuis en voeg de gehaktballen (bevroren), bouillon, selderie, worteltjes, rode ui, aardappelen, knoflook, peterselie, oregano, worcestersaus, tomatenpuree, zout en peper toe
Op hoog vuur circa 4 tot 5 uur regelmatig even door roeren
Op laag vuur circa 7 tot 8 uur regelmatig even door roeren
Ongeveer een half uur voor het uitserveren de bevroren erwtjes en mais toevoegen
Even goed doorroeren en deksel op de pan gedurende 30 minuten
Zo’n 10 minuten voor het einde de gekookte pasta toevoegen doorroeren en de deksel er weer op.