Gehaktballen stoofpot voor 6 tot 8 personen

Gehaktballen stoofpot voor 6 tot 8 personen
Gehaktballen stoofpot

Ingrediënten

Grote gietijzeren of braadpan

Een kilo gehakt (Bommelse Blonde of Dubbeldoel)

(Avond van tevoren kleine gehaktballen draaien en in de vriezer)

 

2 tot 3 teentjes knoflook fijngehakt

2 stengels selderie gesneden

1 Middelgrote rode ui fijngesneden

30 ml worcestersaus

1 liter vleesbouillon

2½ blikje tomatenpuree

5 gram zeezout

5 gram versgemalen peper

5 gram oregano

15 gram gedroogde peterselie

500 gram kleine rode aardappelen in schijfjes of blokjes snijden

300 gram kleine worteltjes

150 gram bevroren erwten

150 gram bevroren mais

280 gram gekookte pasta (penne, farfalle of  fusilini )

Bereiding

Zet de pan op het fornuis en voeg de gehaktballen (bevroren), bouillon, selderie, worteltjes, rode ui, aardappelen, knoflook, peterselie, oregano, worcestersaus, tomatenpuree, zout en peper toe

 

Op hoog vuur circa 4 tot 5 uur regelmatig even door roeren

Op laag vuur circa 7 tot 8 uur regelmatig even door roeren

Ongeveer een half uur voor het uitserveren de bevroren erwtjes en mais toevoegen

Even goed doorroeren en deksel op de pan gedurende 30 minuten

 Zo’n 10 minuten voor het einde de gekookte pasta toevoegen doorroeren en de deksel er weer op.