Gepekelde Rosbief

Gepekelde Rosbief

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Je eigen rosbief maken is eigenlijk heel makkelijk. Probeer dit recept maar eens. Hou rekening met een nachtje pekelen.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Neem een pan en voeg hier de volgende ingrediënten aan toe, suiker, zeezout, gember, kaneel, kruidnagel en het water (285 ml) toe. Breng het geheel aan de kook wel constant blijven roeren om de suiker goed te laten oplossen.
  • 2. Zet het vuur kleiner en laat het een minuut of sudderen en haal de pan van het vuur en voeg het ijswater toe.
  • 3. Neem een plastic zak die afsluitbaar is met een rits en doe rosbief en het mengsel erin afsluiten en een nacht in de koelkast leggen.
  • 4. Haal het vlees uit de zak en het mengsel kan weg.
  • 5. Verwarm de oven voor op 230° en plaats de rosbief op een rooster gedurende een minuut of 15.
  • 6. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160° en laat de rosbief ongeveer een uur bakken, kerntemperatuur moet voor medium zo’n 55 graden zijn.
  • 7. Haal hierna de rosbief uit de oven en losjes omwikkelen met aluminium folie en 10 minuten laten rusten daarna dunne plakjes snijden op de draad snijden.