Gepekelde en zacht gegaarde Zalm

Gepekelde en zacht gegaarde Zalm

Een zacht stukje zalm als voorgerecht.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Meng de basterdsuiker met het grove zeezout en vanillesuiker en leg hier een bodem van in een diepe bak, leg hier de zalm met de huid op.
  • 2. Verdeel de rest van de massa over de zalm zodat deze geheel bedekt is met een dikke laag van de pekel. Laat zo gedurende 2 uur in de koeling pekelen.
  • 3. Haal uit de koeling, haal de zalm uit de pekel, spoel af met koud water en maak de zalm droog. Leg de zalm op een cederhouten plankje dat goed geweekt heeft in water.
  • 4. Smeer de zalm in met iets olijfolie en maal hier rijkelijk zwarte peper uit de molen overheen.
  • 5. Rasp de zeste van de limoen en de citroen over de zalm en knijp hierna een beetje sap van de citrusvruchten over de zalm. Gaar de zalm indirect op 60 graden Celsius in de barbecue en voeg tevens wat rookhout toe aan de hete kolen. Laat zo plusminus 30 minuten langzaam garen en roken.
  • 6. Haal de zalm uit de barbecue en serveer deze op de plank.