Gerookte Eend met Orange-Maplesaus
Ingrediënten
1 Tamme Eend
Grof zeezout
2 gehalveerde sinaasappels
Voor de laksaus
250 ml sinaasappelsap
250 ml maple syrup
Extra benodigdheden
Naald of iets anders scherps met een dunne punt
Rookhout, bijvoorbeeld maple
Kerntemperatuurmeter
Basting kwast
Bereiding
Prik met de naald over de hele oppervlakte van de eend gaatjes in het vel (niet in het vlees)
Bestrooi met grof zeezout, dek af met huishoudfolie en zet een nacht in de koelkast
Richt je BBQ in voor indirect grillen op een temperatuur van 135 gradenVerwijder overtollig zout van de eend en maak hem goed droog met keukenpapier.
Vul de eend met de sinaasappel, leg op het rooster en rook zo’n 2 1/2 uur tot een kerntemperatuur van 72 graden
Smeer in met de laksaus en grill nog zo’n 3 minuten om het vet te laten smelten en het vel knapperig te krijgen
Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10-15 minuten rusten