Geroosterde Iberico Pluma

Geroosterde Iberico Pluma

Dompel jezelf onder in de smaken van luxe met ons recept voor geroosterde Iberico Pluma met gegrilde groenten en tomaat. Ervaar de perfecte combinatie van mals Iberico varkensvlees, subtiel gemarineerd en geroosterd tot in de perfectie. Met eenvoudige stappen breng je deze culinaire verwennerij naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen genieten van heerlijke smaken van de Iberico Pluma voor een onvergetelijke eetervaring.

Ingrediënten


500 gram Iberico pluma

1 bos bospeen

1 stuks groene courgette

1 stuks gele courgette

1 stuks aubergine

250 gram mini zoete honing tomaatjes

1 dl extra vierge olijfolie

2 tenen knoflook

Groene shisso cress

Bereiding


1. Maak het vlees schoon, wrijf in met grof zeezout, peper en olijfolie rooster dit op een gietijzeren grillrooster op de BBQ boven direct vuur rondom goudbruin en knapperig, verplaats het vlees naar het hoogste niveau om zo te laten rusten.

2. Schil de bospeen en snijd in de lengte doormidden, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster deze op een gietijzeren grillrooster op de BBQ boven direct vuur, verplaats naar het hoogste niveau om zo warm te houden.

3. Snijd de groene courgette, de gele courgette en de aubergine in de lengte in dunne repen en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout.

4. Grill een ruitmotief aan beide kanten op de repen courgette en aubergine op het gietijzeren rooster boven direct vuur op de BBQ, verplaats naar het hoogste niveau om zo warm te houden.

5. Besprenkel de tomaatjes aan de tros met olijfolie, peper en zout en laat lichtjes blakeren op het gietijzeren rooster, verplaats naar het hoogste niveau om zo warm te houden.

6. Verhit de 1 dl olijfolie samen met 2 tenen geheel fijngehakte knoflook in een klein pannetje op het rooster van de BBQ totdat de knoflook goudbruin is.

7. Trancheer de pluma en bestrooi met zout en peper. Schik ondertussen de groenten in lange slierten op de borden, schik het vlees ertussen.

8. Verdeel de bospeen over de gerechten. Maak af met een paar tomaatjes (knip deze los m.b.v. een schaar en laat het groene kroontje zitten). Garneer met groene shisso cress, Druppel rijkelijk olijfolie met knoflook over het gerecht en smakelijk eten.