Geroosterde lamstong met groene asperges

Geroosterde lamstong met groene asperges

Lamstongen geroosterd in knoflook en kruiden, geserveerd met asperges, eieren en knapperig brood.

Ingrediënten


  • 500 gram Lamstong
  • 1 eetlepel Ganzenvet
  • 1 bol knoflook
  • 2 takken tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 1 bos Groene asperges
  • 2 sneetjes boeren witbrood
  • 2 stuks gekookte eieren
  • 2 stuks little Gem
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • sinaasappel
  • butcher paper
  • aluminiumfolie

Bereiding


  • 1. Pak de lamstongen met het ganzenvet, de gehele bol knoflook (eenmaal doormidden gesneden), de tijm en de rozemarijn in met slager papier en daarna in aluminiumfolie. Laat zo op de barbecue indirect garen gedurende 3 uur op 130 graden Celsius.
  • 2. Laat afkoelen en pel hierna de lamstongetjes, snijd in de lengte doormidden, smeer de platte kant in met iets van het stoofvocht en rooster boven direct vuur op de barbecue op het rooster een grillstreep.
  • 3. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
  • 4. Rooster van tevoren de asperges op het rooster beetgaar, breng op smaak en marineer met iets olijfolie, zeste en sap van een sinaasappel. Smeer het brood in met olijfolie en rooster dit aan beide kanten krokant.
  • 5. Snijd de eieren in vieren en snijd de little gems in grove stukken.
  • 6. Verdeel de little gem en de asperges over de borden.
  • 7. Verdeel hier het ei en de lamstongetjes over.
  • 8. Breek het brood in “croutons” en strooi over de gerechten.
  • 9. Maak af met olijfolie en stukjes Parmezaanse kaas.