Geroosterd lamszadel met ansjovis-kruidenvulling

Geroosterd lamszadel met ansjovis-kruidenvulling

Heerlijke combinatie van lamsvlees en ansjovis.

Ingrediënten


  • 1 Lamszadel van ca. 1000-1200 gram
  • 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets, gehakt
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • 1 theelepel fijngehakte tijm
  • 3 eetlepels plus 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • Zeezout en versgemalen peper
  • 1/4 kopje water
  • 2 theelepels balsamico azijn

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • 2. Doe de knoflook in een keukenmachine en maal dit fijn. Voeg de ansjovis toe en maal dit tot een gladde massa. Roer de gehakte rozemarijn en tijm en 2 eetlepels olijfolie er doorheen.
  • 3. Leg het lamsvlees met de vetkap naar boven op een snijplank en zet kleine sneden in het vet. Snij in tot het vlees.
  • 4. Smeer het lamsvlees in met zout en peper. Wrijf de ansjovis-kruidenpasta over de binnenkant van het lam. Sla de buiten flappen om en knoop het zadel op als een rollade met behulp van slagerstouw.
  • 5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote, ovenvaste koekenpan,. Voeg het lamsvlees toe en bak op matig hoog vuur tot deze mooi bruin is in ongeveer 10 minuten.
  • 6. Zet de pan in de oven en rooster het lamsvlees gedurende ongeveer 1 uur, of tot een kerntemperatuur van circa 50-55 graden Celsius. Haal het vlees uit de pan en laat 15 minuten rusten in de aluminiumfolie.
  • 7. Giet de pansappen in een kleine steelpan, verwijder het eventuele vet wat erin zit. Voeg het water toe en breng aan de kook.
  • 8. Roer de resterende 2 theelepels olijfolie en balsamicoazijn er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Zeef de jus door een fijne zeef en doe dit in een voorverwarmde juskom.
  • 9. Verwijder het touw van het lamsvlees en serveer het vlees met de jus.