Gestoofde sukade in eigen jus

Gestoofde sukade in eigen jus

Sappig rundvlees, doordrenkt met smaken, langzaam geroosterd op de grill, geserveerd in rijke jus met groenten.

Ingrediënten


  • 1 stuks runder sukade
  • 2 stuks peen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 stuks ui
  • 8 stuks roseval aardappels
  • 5 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl kalfs fond
  • Peterselie

Bereiding


  • 1. Maak de sukade schoon, verwijder het vlies en het vet, smeer de sukade in met olijfolie, peper en zout en rooster deze rondom goudbruin op de barbecue op het rooster boven direct vuur.
  • 2. Leg de sukade in een diepe bbq schaal en voeg hier de rest van de ingredienten aan toe, snijd de groenten een de aardappels in grove stukken.
  • 3. Dek de schaal goed en luchtdicht af met aluminiumfolie en laat op indirecte temperatuur van 150 graden Celsius gedurende 4 uur garen in een gesloten barbecue.
  • 4. Haal het geheel uit de barbecue, haal de sukade uit het stoofvocht en kook dit in tot een dikke jus, snijd de sukade in plakken en leg deze in de jus op de groenten.
  • 5. Maak af met iets fijngesneden peterselie.