Gevulde Pijlstaartinktvis op de BBQ Plank
< 40 minuten
6 personen
Gemiddeld
BBQ
Lekker Mediterraans recept met inktvis. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 Cedar barbecueplank
- 18 pijlstaart inktvisjes
- 1 rode paprika
- ½ rode peper zonder pitjes
- 3 teentjes knoflook
- Bosje verse tijm
- Bosje verse oregano
- Bosje verse peterselie
- 1 chorizo worst
- Olijfolie
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- Scheutje witte wijn
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Leg de plank in koud water gedurende een haf uur of langer.
- 2. Maak de inktvisjes goed schoon en spoel ze goed uit.
- 3. Verwijder het vel van de chorizo worst.
- 4. Neem een keukenmachine en doe daar de worst in samen met de oregano, peterselie, tijm, paprika, rode peper. Naar smaak nog peper en zout toevoegen. Het geheel fijn malen tot een pasta.
- 5. Voeg een scheutje witte wijn en wat olijfolie toe om het geheel wat smeuïger te krijgen.
- 6. Gebruik een spuitzak om de inktvisjes te vullen en zet ze vast met een prikkertje.
- 7. Plaats de inktvisjes op de plank en op het rooster van de barbecue.