Hele Kip met Roseval aardappeltjes

Hele Kip met Roseval aardappeltjes

Dit is een geweldig recept om een hele kip op de BBQ of in de oven te bereiden. De smaken van het vlees en de diverse kruiden komen op een heerlijke manier bij elkaar. Een geweldig recept om met het hele gezin van te genieten.

Ingrediënten


Bereiding


Bereiden van de aardappelen:

Bereid de aardappelen bij voorkeur een dag van tevoren zodat de marinade er goed in kan trekken.

  • 1. Spoel de aardappelen schoon.
  • 2. Snij de aardappelen in partjes.
  • 3. Kook ze ongeveer 15 minuten en laat ze afkoelen.
  • 4. Wanneer de aardappelen afgekoeld zijn leg ze in een ruime ovenschaal.
  • 5. Snij de knoflook in kleine stukjes.
  • 6. Pluk de blaadjes rozemarijn van de steel.
  • 7. Voeg olijfolie, knoflook, rozemarijn en peper en zout toe en knijp de halve citroen uit over de aardappelen.
  • 8. Roer het geheel goed zodat alles gelijkmatig is verdeeld.
  • 9. Doe een plasticfolie over de schaal en laat 12-24 uur marineren.

Bereiden van het gerecht:

  • 1. Haal de schaal met aardappeltjes uit de koelkast.
  • 2. Verwarm de BBQ of oven voor op 180 graden.
  • 3. Dep de kip goed droog en smeer deze in met een royale laag kruiden. Gebruik bij voorkeur NOSKOS The Chicken.
  • 4. Plaats de kip in de schaal, op de aardappeltjes en zet deze in de BBQ of oven.
  • 5. Laat ongeveer 1-1,5 uur garen tot aardappeltjes en de kip goudbruin zijn.
  • 6. Roer tussentijds de aardappeltjes om om gelijkmatig te laten garen.
  • 7. Haal de kip uit de oven of van de BBQ en snij de kip in de schaal in stukken. De sappen van het vlees komen zo bij de aardappeltjes en zorgen voor een ongekende smaakbeleving.