Jagermeister Kip
Ingrediënten
Ingrediënten: 3-4 personen
1 Gildehoen kip
50 gram boter
40 ml Jägermeister (cognac)
1 dl witte wijn
2 dl bouillon
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui, fijngesnipperd
1/2 bos gehakte peterselie
1/2 bos gehakte selderij
2 laurier blaadjes
2 eetl rub voor kip
1 eetl olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereiding
1: Verwarm de oven voor op Ca 200 graden.
2: Smeer de kip in met de eetlepel olijfolie & de rub. Plaats dan de kip in een ovenschaal. Rooster de kip in 1 uur gaar in de oven. (Natuurlijk kan je ook de kip op de BBQ garen, gaar hem dan op 180 graden direct)
3: Smelt de boter en zet de gesneden ui hierin aan. (lichtbruin aanbakken). Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur. Blus af met de Jägermeister. Voeg nu ook de witte wijn, bouillon en laurierblaadjes toe. Kook de saus in tot gewenste dikte en voeg dan als laatste de peterselie en selderij toe.
4: Giet de saus in de ovenschaal bij de kip wanneer deze gaar is en serveer in de schaal.
5: Lekker met geroosterde aardappelen en een verse salade.