Kippendijencake

Kippendijencake

De lekkerste kippendijencake maak je met dit recept. Superleuk recept om te maken.

Ingrediënten

voor 4-6 personen:

1 kg kippendijen
450 gr ontbijtspek
150 gr barbecue saus naar keuze
125 gr spekblokjes
150 gr gemengde paddestoelen of champignons
70 gr kippen rub (Zie onderstaand receptuur)
3 tenen knoflook
2 Punt paprika’s
2 sjalotjes

Voor de rub: totaal receptuur rub voor 2 x kippendijen cake
50 gr bruine basterd suiker
30 gr zeezout
15 gr paprikapoeder
15 gr zwarte peper
10 gr gerookte paprikapoeder
10 gr knoflookpoeder
10 gr uienpoeder
2 gr cayennepeper
2 gr Italiaanse kruiden
of gebruik 3 eetlepels Noskos The Chicken of Big Boys Chicken Champ

Bereiding

1: Verwarm de bbq voor voor indirect grillen op 120 C°, en voeg 1 blok rookhout toe.
2: Weeg alle ingredienten af.
3: Rooster de punt paprika’s, paddestoelen, uien & knoflook voor.
4: Meng de kippendijen met 3/4 deel van de rub en laat die een half uurtje marineren.
5: Pak het cake blik erbij en vet deze licht in. Dit kan met bakspray of met boter.
6: Bekleed het blik met de ontbijtspek plakken. (Zie foto’s)
7: Leg nu als eerste een paar kippendijen in het blik. Strooi daar nog een lepeltjes rub overheen.
8: Leg nu 2 stukken geroosterde punt paprika erop.
9: Strooi nu wat spekblokjes, paddestoelen, aangebakken uien & knoflook eroverheen.
10: Strooi weer een lepeltje rub eroverheen en nu weer een laag kippendijen.
11: Ga zo door totdat alle ingredienten in het blik zitten.
12: Eindig met kippendijen.
13: Vouw nu het ontbijtspek terug naar binnen zodat de cake wordt “afgesloten”
14: Zet de cake nu indirect op de bbq en gaat de cake tot een kerntemperatuur van 58 C°.
15: Wanneer deze temperatuur bereikt is, haal de cake uit het blik en vang het vocht op.
16: Plaats de cake terug op de bbq en gaar verder tot een kerntemperatuur van 78 C°.
17: Kook ondertussen het vocht van de kippendijen cake in en meng met de barbecue saus naar eigen keuze.
18: Smeer de cake meerdere malen in met het mengsel terwijl we de cake garen naar die kerntemperatuur van 78 C°.
19: Wanneer de temperatuur bereikt is haal de kippendijen cake eraf en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
20: Eet de Cake met de garlic smashed potatoes