Lamsragout

Lamsragout

Verrijk je smaakpapillen met de malsheid van lamsvlees, zorgvuldig gestoofd tot in perfectie. Met eenvoudige stappen bereid je deze rijke en smaakvolle ragout, waarbij de kruidige aroma's van lam harmonieus samenkomen. Ontdek het smaakvolle genot met dit heerlijke lamsragoutrecept, een waar festijn voor de zintuigen.

Ingrediënten


  • 1 kilo lamschouder, in grote stukken gesneden
  • 2 middelgrote uien grof gesneden
  • 8 teentjes knoflook
  • Grote wortel geschild en in dunne ringen snijden
  • 50 gram verse salie
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 600 ml rode wijn
  • 1 blikje hele pruim tomaten
  • Olijfolie
  • Zeezout naar smaak toevoegen
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Bereiding


  • 1. Dep de in stukken gesneden lam droog met keukenpapier.
  • 2. Naar smaak peper en zout toevoegen en opzij zetten.
  • 3. Neem een ovenvaste pan met deksel of gebruik een Dutch Oven.
  • 4. Zet deze op het fornuis op half hoog vuur.
  • 5. Voeg olijfolie toe een dun laagje bodem van de pan moet net bedekt zijn.
  • 6. Als de olijfolie heet is de stukken lam toevoegen en goed bruin bakken (indien nodig in meerdere keren) gedurende een minuut of 10.
  • 7. Het vlees moet bruin worden en niet gestoomd.
  • 8. Als het vlees voldoende bruin is voeg dan de uien toe.
  • 9. Zet het vuur lager de uien moeten goudbruin zijn, ongeveer een minuut of 10.
  • 10. Voeg de rozemarijn, de salie, de wortel en de knoflook toe en zet het vuur laag en bak het geheel zo'n 5 minuten totdat het gaar is.
  • 11. Voeg de wijn toe en laat dit inkoken totdat het gereduceerd is tot ongeveer de helft.
  • 12. Voeg de tomaten toe en prak deze met een vork in de pan.
  • 13. Het geheel even aan de kook brengen.
  • 14. Plaats de pan hierna afgedekt met deksel in een oven op 130° gedurende 3 tot 4 uur. Alternatief is op het fornuis op laag vuur gedurende 8 uur.
  • 15. Hoe langer je het bakt des te malser zal het vlees zijn en smaken.
  • 16. Eventueel nog naar smaak zou en peper toevoegen.
  • 17. Vlak voor het serveren neem je 2 vorken en trekt het vlees uit elkaar.

Serveertip:

  • Smakelijk te serveren met pasta en verse Parmezaanse kaas.

Foto: Hungry Dudes "Licentie"