Lamsschouder met kruidenkorst en honing

Lamsschouder met kruidenkorst en honing

Lamsschouder is een heuse verwennerij voor de vleesliefhebber. Combineer dit heerlijke vlees met een kruidenkorst en honing en ga voor het lekkerste resultaat. Beef&Steak heeft het lekkerste recept voor u, zodat u de lamsschouder op de best mogelijke manier kunt voorschotelen aan uw gasten. Of u houdt het natuurlijk voor uzelf, daar is het heerlijke vlees lekker genoeg voor.

Pak uit met de lamsschouder

Zowel de lamsschouder zelf, als het heerlijke recept met een kruidenkorst en honing, vindt u op onze website. Tot in detail vertellen wij u hoe u dit lekkere lamsvlees het best kunt bereiden en wat u daarvoor nodig heeft. Zo vindt u bij ons ook heerlijke kruiden en sauzen, waardoor u gemakkelijk alles wat u nodig heeft voor dit recept op één plaats bestelt. Maar er is natuurlijk ook genoeg te vinden over het overige lamsvlees wat

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4  personen)

1.4 kg lamsschouder

Handvol gedroogde kamille (of inhoud van 4 kamille thee zakjes)

Klein bosje verse tijm (alleen de blaadjes)

4 takjes verse rozemarijn  (alleen de blaadjes)

12 verse salie bladeren, grof gehakt

1 theelepel gedroogde oregano

Het sap van een citroen

1 theelepel honing (helder, vloeibaar)

30 ml olijfolie

125 ml water

Zeezout naar smaak toevoegen

Zwarte verse peper naar smaak toevoegen

Bereiding

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Maak met een scherp mespunt kruislings inkepingen aan de buiten laag  van de lamschouder, niet te ver in het vlees snijden!
  3. Neem een schaal en meng de kamille, de tijm, rozemarijn , salie en de oregano
  4. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen peper toe
  5. Neem een handvol van het kruidenmengsel en druk dit in de inkepingen van het lam
  6. Wel zorg dragen voor een goede verdeling
  7. Neem flinke braadpan met deksel, die ovenbestendig is
  8. Sprenkel wat van de kruidenmix over de bodem van de pan, doe de lamsschouder in de pan en sprenkel de verse citroen uit aan de boven kant van de lamsschouder
  9. Sprenkel daarna het overgebleven kruidenmengsel over de lamsschouder
  10. Giet de honing over de bovenkant en een beetje olijfolie
  11. Giet water in de pan en sluit de pan af met de deksel en zet deze in de oven
  12. Laat het 2½  uur garen
  13. Het lamsvlees moet makkelijk van het bot afgaan
  14. Uit de oven halen en 5 minuten laten rusten

Serveren op een mooie schaal. Je kan de restjes uit de pan over het lamsvlees doen