Livar Tomahawk met gevulde Portobello en Polenta
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven
Malse Livar steak met Polenta en Portobello. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan
Ingrediënten
Voor de Tomahawk:
- 1 Livar tomahawk steak
- 1 tl licht bruine basterd suiker
- 1 tl kristal suiker
- 1 tl mosterd poeder
- 1 tl zeezout
- 1 tl paprika poeder, gerookt
- 1 tl komijn, gemalen
- 1 tl venkelzaad, gemalen
- 1 tl karwijzaad, gemalen
Gevulde portobello’s:
- 4 portobello’s
- 200 gr verse spinazie
- 1 tn knoflook
- 1 kleine sjalot
- 100 gr mozarella
- 20 gr parmezaan, geraspt
- 20 gr amandelen, gehakt
- 1 tl oregano, gedroogd
- 2 tl paneermeel
Polenta met parmezaan & tijm:
- 150 gr polenta
- 4 dl water
- 2 dl kookroom
- Zeezout
- Zwarte peper
- Parmezaanse kaas , geraspt
- 8 takjes tijm, geritst
- 1 tn knoflook
- 1 sjalot
- 20 gr roomboter
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Meng voor de tomahawk rub alle droge ingrediënten met elkaar en zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
- 2. Haal de tomahawk uit de verpakking en laat hem op kamer temperatuur komen.
- 3. Smeer de tomahawk royaal in met de rub.
- 4. Laat de tomahawk een uurtje in de rub staan.
- 5. Verwijder ondertussen voorzichtig de inhoud van de portobello met een kleine lepel.
- 6. Snijd de knoflook en sjalot fijn, bak ze goudbruin in een eetlepel olie. Voeg de spinazie toe en bak kort mee. Breng het op smaak met zeezout en zwarte peper. Voeg nu de gehakte amandelen, oregano, en de helft van de mozzarella toe.
- 7. Vul de portobello’s met het spinazie mengsel. Meng de rest van de mozzarella met het paneermeel en ongeveer 2 el parmezaanse kaas. Verdeel dit over de 4 gevulde Portobello’s. Bestrooi met zeezout en zwarte peper. Rooster de Portobello’s in de oven 40 minuten op 200-220°C
Voor de polenta:
- 1. Maak de sjalot en knoflook schoon en zet ze aan in 2 el zonnebloemolie. Blus af met het water en voeg de tijm, zeezout en zwarte peper toe. Wanneer het water kookt, voeg je met een garde al roerend de polenta toe, voeg nu ook de kookroom toe. Blijf rustig roeren totdat er een dikke puree ontstaat. Breng op smaak met parmezaanse kaas en roomboter.
- 2. Bereid de bbq voor op direct garen op 195°C of gebruik een grill pan of oven.
- 3. Grill of bak de tomahawk naar gewenste gaarheid. Een kerntemperatuur van 60-70 °C is voor varkensvlees gewenst.
- 4. Serveer de tomahawk met de portobello’s en polenta.
- 5. Eet smakelijk!