Ouderwetse Kalfsossobuco met Gremolata
> één uur
4 personen
Gemiddeld
Pan
Kalfsschenkels, langzaam gegaard in mooie kruiden.
Ingrediënten
- 1 kilo kalfsschenkel, gezaagd in plakken
- 30 gram bloem
- 50 gram boter
- 2 teentjes verse knoflook, geplet
- 1 grote ui gesneden
- 1 grote winterpeen gesneden
- 160 ml droge witte wijn
- 160 ml runderbouillon
- 1 blikje gesneden tomaten
- Zeezout en versgemalen peper naar smaak
Gremolata:
- Paar takjes platte peterselieblaadjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- Halve geraspte citroenschil
Bereiding
- 1. Dep de schenkels droog en besprenkel ze lichtelijk met de bloem.
- 2. Smelt de boter in een grote koekenpan op halfhoog vuur.
- 3. Voeg de schenkels toe en bak deze totdat ze aan de buitenkant bruin zijn.
- 4. Haal de schenkels uit de pan en doe ze op een bord en dek deze af met aluminiumfolie.
- 5. Doe de knoflook en de uien in de pan en bak het geheel totdat de uien glazig zijn.
- 6. Doe de schenkels terug in de pan en meng de wortel en de wijn er doorheen. Laat het zo’n 10 minuten sudderen op half hoog vuur.
- 7. Giet de tomaten en de runderbouillon in de pan en breng op smaak met peper en zout.
- 8. Doe de deksel erop en laat minimaal 1,5 uur sudderen op laag vuur. Roer iedere 15-20 minuten door de pan om alles weer goed door elkaar te mengen.
- 9. Het vlees is klaar als het zacht is, maar nog net niet uit elkaar valt.
- 10. Strooi wat Gremolata over de schenkels bij het serveren.