Ouderwetse Kalfsossobuco met Gremolata

Ouderwetse Kalfsossobuco met Gremolata

Kalfsschenkels, langzaam gegaard in mooie kruiden.

Ingrediënten



Gremolata:

  • Paar takjes platte peterselieblaadjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • Halve geraspte citroenschil

Bereiding


  • 1. Dep de schenkels droog en besprenkel ze lichtelijk met de bloem.
  • 2. Smelt de boter in een grote koekenpan op halfhoog vuur.
  • 3. Voeg de schenkels toe en bak deze totdat ze aan de buitenkant bruin zijn.
  • 4. Haal de schenkels uit de pan en doe ze op een bord en dek deze af met aluminiumfolie.
  • 5. Doe de knoflook en de uien in de pan en bak het geheel totdat de uien glazig zijn.
  • 6. Doe de schenkels terug in de pan en meng de wortel en de wijn er doorheen. Laat het zo’n 10 minuten sudderen op half hoog vuur.
  • 7. Giet de tomaten en de runderbouillon in de pan en breng op smaak met peper en zout.
  • 8. Doe de deksel erop en laat minimaal 1,5 uur sudderen op laag vuur. Roer iedere 15-20 minuten door de pan om alles weer goed door elkaar te mengen.
  • 9. Het vlees is klaar als het zacht is, maar nog net niet uit elkaar valt.
  • 10. Strooi wat Gremolata over de schenkels bij het serveren.