Piepkuiken met wilde bospeen en kruiden

Piepkuiken met wilde bospeen en kruiden

Een heerlijk recept voor een piepkuiken aan het spit.

Ingrediënten


  • 2 stuks piepkuiken
  • 1 bol knoflook
  • 1 stuks citroen
  • 100 gram gezouten boter
  • 8 stuks roseval
  • 1 bakje gemengde wilde bospeen
  • Gehakte peterselie

Bereiding


  • 1. Verwarm de barbecue voor op 150 graden Celsius, snijd de knoflook en de citroen in grove stukken en meng deze met de boter.
  • 2. Vul de piepkuikens met dit mengsel en rijg deze aan het spit. Leg het spit in de barbecue en laat het zo rustig garen.
  • 3. Snijd ondertussen de Roseval aardappels in vieren en schil de bospeen en snijd deze in de lengte doormidden. Doe de bospeen en aardappels gemengd in een gietijzeren schaal en zet deze onder de piepkuikens zodat het braadvocht hierop druppelt en de groenten gegaard worden in het braadvocht.
  • 4. Haal de pan uit de barbecue als de bospeen en aardappels gaar en licht gekleurd zijn.
  • 5. Haal de piepkuikens van het spit als deze gaar en mooi goudbruin gekleurd zijn.
  • 6. Snijd de vleugels, boutjes en filets van de piepkuikens en leg deze op de groenten.
  • 7. Garneer met iets fijngehakte peterselie.