Poussin van het spit

Poussin van het spit
Krielkippetjes van het spit met heerlijke champignon-roomsaus. Hou rekening met een dag pekelen

Ingrediënten

4 stuks Poussin
2 liter water
20 gram zout
15 gram suiker
4 blaadjes laurier
1 bosje verse tijm
roomboter

Voor de saus
400 gram gemengde paddestoelen
50 ml cognac
250 ml slagroom
Sherryazijn
1 Paddenstoelen bouillonblokje
Handje gehakte bladpeterselie

Extra benodigdheden:
Spit / rotisserie (kan ook bereid worden op een BBQ met rooster)
Bastingkwast
Kerntemperatuurmeter

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor het pekelbad bijenkaar, roer goed om en leg de poussin erin.
Laat 24 uur staan
Haal de kippetjes uit het pekelbad, droog af en smeer ze lekker dik in met de roomboter

Richt je BBQ met spit in en zet de temperatuur op 200-220 graden.
Grill de kippen zo’n 25-30 minuten, bedruip ze regelmatig met boter.
Bij een kerntemperatuur van ca. 72 graden zijn ze gaar

Terwijl de krielkippen ronddraaien kun je de saus bereiden

Bak de paddestoelen op hoog vuur aan, blus af met de cognac, voeg slagroom en bouillonblokje toe en kook in tot een mooie dikte.
Voeg peper, zout en azijn naar smaak toe.
Bestrooi met de peterselie