Salisbury Steak

Salisbury Steak

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten



Voor de jus:

  • 3 dl runderbouillon
  • 250 gram champignons
  • 1 kleine ui, dun gesneden
  • 1 tl zeezout, plus meer naar smaak
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 el bloem
  • 2 el ongezouten boter
  • 3 el Worcestershire saus
  • 3 tl sojasaus

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Meng in een grote kom het gehakt, broodkruimels, ei, ketchup, Worcestershire saus, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper tot alles goed gemengd is. Vorm het mengsel tot 4-6 ovale steaks, ongeveer 2 centimeter dik.
  • 2. Verhit een grote grillpan op middelhoog vuur. Voeg de steaks toe en grill ze aan elke kant gedurende ongeveer 3-4 minuten, of tot ze mooi bruin zijn. Haal de steaks uit de pan en zet opzij. Ze hoeven op dit moment nog niet helemaal gaar te zijn.
  • 3. Smelt in dezelfde pan de boter op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien en champignons toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn. Strooi de bloem over het uienmengsel en roer door. Bak nog een minuut om de rauwe bloemsmaak te verwijderen.
  • 4. Meng vervolgens de runderbouillon erdoor, zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Voeg de Worcestershire saus en sojasaus toe. Breng de saus aan de kook en laat het een paar minuten indikken.
  • 5. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  • 6. Doe de steaks terug in de pan en leg ze in de champignonjus. Dek af en laat op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 8-10 minuten, of tot de steaks volledig gaar zijn en de jus naar wens is ingedikt.
  • 7. Eet smakelijk!