Short ribs

Short ribs

Geniet van de perfecte combinatie van hartig en zoet met ons recept voor Short Ribs met knoflook en zilveruitjes. Ervaar de malse smaakexplosie van short ribs, zorgvuldig bereid en verrijkt met de intense smaak van knoflook en de subtiele zoetheid van zilveruitjes. Met eenvoudige stappen breng je deze culinaire lekkernij naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen verwennen met de rijke smaken van de Short Ribs.

Ingrediënten


Short Rib:


Cola:

  • 4 dl Coca Cola
  • 2 dl Soja saus (kikkoman less salt)

Uitjes & Knoflook:

  • 500 gram Verse zilverui p/p
  • Boter
  • Gevogeltebouillon
  • Tijm
  • 2 bollen Knoflook
  • Bakpapier

Bereiding


Short Rib:

  • 1. Maak de short-rib schoon door alle vliezen te verwijderen en houd apart op kamertemperatuur.
  • 2. Frituur een eetlepel van de airbag in het midden van de OFYR in de wok met iets arachideolie geheel krokant, schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met iets zout.

Cola:

1. Kook de cola samen met de soja saus in tot een siroop en bewaar deze in een klein bakje.


Uitjes & Knoflook:

  • 1. Leg de zilveruitjes gedurende minimaal 10 minuten in heet water om het schoonmaken makkelijker te maken, maak de uitjes schoon maar laat heel (snijd de kant van de wortel daarom zo kort mogelijk af), bak de uitjes goudbruin in iets boter in een platte pan op de rand van de OFYR en blus af met de gevogeltebouillon, voeg een takje tijm toe, dek af met aluminiumfolie en laat gedurende 10 minuten verder garen op de rand van de OFYR en houd hierna warm.
  • 2. Snijd de bovenkant van de knoflook kort af zodat iedere teen knoflook een open kant heeft, bestrooi deze met zout en laat zo 5 minuten staan, smelt ondertussen ruim boter in een klein braadpannetje op lage temperatuur op de rand van de OFYR, leg hier de knoflook met de open kant naar beneden in, dek af met bakpapier en nat keukenpapier en laat zo op uiterst laag vuur garen totdat de knoflook geheel gaar en goudbruin gekarameliseerd is.
  • 3. Laat iets afkoelen, druk de knoflook uit de teentjes, meng met iets van het braadvocht en bewaar in een spuitzak.

Dresseren van het gerecht:

  • 1. Week iets van het apple rook hout met whisky en strooi dit in het midden van de OFYR in de gloeiende kooltjes.
  • 2. Rooster nu direct de short rib in zijn geheel in het midden van de OFYR op het grillrooster aan beide kanten (ruitmotief) in de rook, laat hierna rustig verder garen op de rand van de OFYR gedurende 1 minuut aan iedere kant. Pak in met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • 3. Trancheer de short-rib in 4 gelijke porties, schroei de open zijden van het vlees dicht op de hete grill en lak ondertussen met de reductie van cola.
  • 4. Leg in ieder diep kommetje een portie van de short rib en spuit hier iets van de gepofte knoflookpuree op.
  • 5. Strooi hier iets van de krokante kaantjes op, garneer met een uitje en afilla cress.
  • 6. Spuit eventueel met het rookpistool rook op het gerecht en deel direct uit aan je gasten voor het ultieme WOW effect.