Smoked Mango Varkenskoontjes
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram koontjes, ofwel varkenswangen
Beef&Steak Dust 2 Dust Rub
Stonewall Kitchen Curried Mango Grille Sauce
Appelsap
Roomboter
Extra benodigdheden:
Perzik pellets of een andere fruitsoort
Bastingkwast
Bereiding
Laat de varkenswangen op “kamertemperatuur” komen en wrijf in met de rub
Stel je pelletgrill of Primo BBQ in op een temperatuur van 107 graden
Leg de wangen op het rooster en rook ze gedurende 2uur
Haal het vlees van je bbq, leg ze in een ovenschaal, voeg een goede scheut bbqsaus en appelsap toe en een paar klonten roomboter.
Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet 2 uur terug in de smoker.
Haal de wangen uit de schaal en leg ze een uurtje terug op het rooster, smeer ze af en toe in met de mangosaus.
Serveer met gepofte aardappel en een mix van gegrilde groenten