Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Een lekkere en makkelijke voorgerecht om jou menu te boosten.

Ingrediënten


  • 300 gram Rose kalfshaas
  • 300 gram Tonijnfilet AA sashimi kwaliteit
  • 1 blikje Ansjovisfilet Ortiz
  • 1 bosje Ruccola
  • 50 gram Gebruinde pijnboompitjes
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram Kewpie Mayonaise
  • Gele en rode mini tomaatjes
  • kapperappels
  • olijfolie

Bereiding


  • 1. Breng de kalfshaas rondom op smaak met peper en zout nadat deze is ingesmeerd met olijfolie.
  • 2. Rooster op de barbecue boven direct en hoog vuur rondom goudbruin, haal van de barbecue en laat ingepakt in aluminiumfolie afkoelen.
  • 3. Smeer de tonijn in met olijfolie.
  • 4. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5. Schroei rondom dicht op hoog vuur, laat afkoelen.
  • 6. Snijd van de kalfshaas en de tonijn dunne plakje en leg deze om en om in de lengte dakpansgewijs op ieder bord.
  • 7. Garneer dit met een paar ansjovisfilets, wat blaadjes ruccola, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas plakjes, een aantal dopjes van de mayonaise (m.b.v. een spuitzak), een paar gele en rode mini tomaatjes en een aantal kapper appeltjes.