Angus sukade in Guiness bier

Angus sukade in Guiness bier

Heerlijk sudderen met dit heerlijke bourgondische recept.

Niet van de Guiness? Gebruik dan een ander donker bier naar keuze.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Verhit in een braadpan wat olijfolie. Bestrooi de sukade met peper en zout en bak deze goudbruin. Haal uit de pan en zet deze weg.
  • 2. Snij de sjalotjes in ringen/plakken en bak deze goudbruin in het bakvet van de sukade.
  • 3. Voeg de tijm, peperkorrels en het bier toe aan de sjalotjes. Breng dit mengsel aan de kook en kook het voor de helft in.
  • 4. Voeg nu de sukade weer toe aan dit mengsel. Giet er lauwwarme runderbouillon bij tot het vlees onder water staat.
  • 5. Laat dit geheel circa 2 uur zachtjes doorkoken tot het vlees zacht en mals is. Bij steaks is dit sneller zacht en mals. Haal het vlees uit de pan en laat dit afkoelen. Zodra het is afgekoeld plaats je dit afgedekt in de koelkast. Bewaar de saus apart afgedekt in de koelkast. Laat dit beide een nacht staan.
  • 6. Breng de volgende dag de saus aan de kook en bind dit, indien nodig, met de maïzena. Voeg dan de sukade weer toe aan het mengsel en laat alles goed warm worden op laag vuur.
  • 7. Kook ondertussen de banaansjalotjes in de schil tot deze zacht zijn. Laat iets afkoelen en pel deze dan. Bak deze vervolgens in de olie op hoog vuur.

Serveer dit gerecht met gebakken aardappels. Garneer de sukade met de banaansjalotjes.