
Balsamico glazed Angus flat ribs met salade

Zo lekker maak je beef ribs nooit meer! Leuk om te doen, nog leuker om te proeven.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
1 kilo black angus flat ribs
2 liter kalfs- of runder bouillon
1 ui fijn gesneden
½ bosje selderie vers gesneden
1 winterwortel geschild en gesneden
30 gram bruine suiker
100 ml balsamico azijn
15 ml olijfolie
Zeezout naar smaak toevoegen
15 gram grof gestampte zwarte peper
Ingrediënten voor het glazuur:
40 gram bruine suiker
30 ml balsamico azijn
15 ml kookvocht
Ingrediënten voor de salade:
1 bosje rode bieten in partjes gesneden
15 ml olijf olie
1 navel sinaasappel gepeld en in partjes gesneden
100 gram geitenkaas of feta
Peterselie
Verse kervel
Bereiding
- Verwarm de oven of BBQ voor op 160°
- Bak in een flinke koekenpan, de ui de wortel en de selderij in de olijfolie op half hoog vuur glazig
- Neem een vuurvaste oven schaal en leg het mengsel op de bodem
- Kruid de flat ribs met zout en peper naar smaak
- Leg de ribs op de mix van de groenten in de ovenschaal
- Giet de bouillon en de azijn en de bruine suiker over het de ribs
- De ribs moeten goed bedekt zijn
- Afdekken met bakpapier daarna met aluminiumfolie en zet de schaal gedurende 2½ uur in de oven of BBQ
- Haal de ribs elke 40 minuten even uit de oven
- Draai de ribs om zodat ze weer goed in het vocht liggen en terugzetten in de oven
- Het vlees is klaar als het mals is
- Haal de ribben uit het vocht, laat het geheel afkoelen en zet deze dan nog zo’n 2 uur in koelkast
Vervolg:
- Neem een glazen schaal en voeg de bruine suiker, de azijn en het kookvocht zonder het vet
- Goed roeren totdat er een soort glazuur ontstaat
- Zet je barbecue aan op zo’n 160°
- Snij de ribben langs het bot
- Verwarm deze op de barbecue en smeer ze continue in met het glazuur
- Blijf hiermee doorgaan totdat de ribben plakkerig aanvoelen en gekarameliseerd zijn
- Serveren met de salade en als garnituur wat peterselie en kervel erover heen sprenkelen