BBQ Buffalo oerhammetjes
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 2 personen)
225 gram boter gesmolten
250 ml appel bourbon saus
15 gram zeezout
15 gram versgemalen witte peper
5 gram knoflook poeder
Bereiding
1) Bestrooi de oerhammetjes met zout, peper, knoflookpoeder en kook deze in een goed afgedekte pan met ruim water, gedurende 4-5 uur op hoog vuur.
2) Als ze gekookt zijn uit de pan halen en in hun geheel laten terugkoelen.
3) Tot aan de daadwerkelijke bereiding kunt u deze koud bewaren. Laat de hammetjes voor het serveren op kamertemperatuur komen.
4) Bereid de BBQ voor op 200-220 graden Celsius.
5) Mix de boter en de appel bourbonsaus in een vuurvast pannetje (skillet) en warm dit op. Het mag niet koken!
6) Smeer de oerhammetjes in met de saus en gaar ze in circa 5 minuten per kant op tot ze mooi bruin zijn van kleur. Smeer ze bij het draaien nog een keer goed in met de saus.
7) Serveer de hammetjes met hele selderij stengels met Blue Cheese kaas/saus.