•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Beer Can Chicken

Een heerlijk gerecht voor een winterbarbecue of bijgerecht voor een andere gelegenheid.

Beer Can Chicken

Bereidingstijd: 100 minuten

Ingredienten

1 hele Gildehoen

Beer can kit

1 blikje bier naar keuze (een speciaal bier, bijvoorbeeld Jopen Bier)

2 theelepels zwarte peper, gemalen

1 theelepel thijm, gedroogd

1 theelepel rozemarijn

2 eetlepels olijfolie

Zout

Bereiding

1)      U heeft een barbecue met deksel nodig. Zorg dat de barbecue een stabiele temperatuur heeft van ongeveer 180 °C.

2)      Wrijf de kip in met de olijfolie.

3)      Mix alle ingrediënten door elkaar met wat zout naar eigen smaak. Rub (wrijf) de kip in met de kruiden.

4)      Giet ¼ van het blikje bier af, of drink dit op.

5)      Schuif de kip met de achterkant over het bierblik.

6)      Zet de kip met blik en al, stevig op het rooster van de barbecue en laat deze gedurende 1 uur garen. U kunt eventueel onder de kip een aluminium lekbakje plaatsen. Na een uur kunt u de gaarheid controleren. Is de kip nog niet gaar genoeg, laat deze dan nog 10-15 minuten doorgaren. De temperatuur in de dijen moet ongeveer 80°C zijn.

7)      Haal de kip van het blik af en laat deze gedurende 15 minuten, afgedekt rusten.

8)      Snij de kip doormidden, snij de bouten en vleugels eraf. Serveer op een schaal met gebakken groenten naar keuze.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.