Beer Can Chicken

Beer Can Chicken
Een topper die je het hele jaar kunt bereiden!

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Je hebt een barbecue met deksel nodig. Zorg dat de barbecue een stabiele temperatuur heeft van ongeveer 180 °C.
  • 2. Wrijf de kip in met de olijfolie.
  • 3. Mix alle ingrediënten door elkaar met wat zout naar eigen smaak. Rub (wrijf) de kip in met de kruiden.
  • 4. Giet ¼ van het blikje bier af, of drink dit op.
  • 5. Schuif de kip met de achterkant over het bierblik.
  • 6. Zet de kip met blik en al, stevig op het rooster van de barbecue en laat deze gedurende 1 uur garen. Je kunt eventueel onder de kip een aluminium lekbakje plaatsen. Na een uur kun je de gaarheid controleren. Is de kip nog niet gaar genoeg, laat deze dan nog 10-15 minuten doorgaren. De temperatuur in de dijen moet ongeveer 80°C zijn.
  • 7. Haal de kip van het blik af en laat deze gedurende 15 minuten, afgedekt rusten.
  • 8. Snij de kip doormidden, snij de bouten en vleugels eraf. Serveer op een schaal met gebakken groenten naar keuze.