Biefstuk met champignons uien en donkerbier saus

Biefstuk met champignons uien en donkerbier saus
Smakelijke variatie met oer-Hollandse biefstuk

Ingrediënten

6 x 150 gram biefstuk


2 grote uien gesneden
1 doosje champignons gesneden en schoongemaakt
1 liter 1 liter kip of vlees bouillon
120 gram bloem
60 gram boter in blokjes gesneden
5 gram fijn gehakte tijm blaadjes
230 ml donker bier
10 ml donkere melasse
15 ml tabasco
150 ml crème fraîche  of zure room
70 cl olie
2 laurierblaadjes
Naar smaak zeezout en vers gemalen zwarte peper toevoegen

Bereiding

Kruid de biefstuk naar smaak met zout en peper
Neem een koekenpan en giet hier een beetje olie in
Haal de biefstuk door de bloem
Schroei de biefstuk dicht om en om en uit de pan halen en opzij zetten
Voeg de rest van olie en voeg de ui en de champignons toe totdat de uien glazig zijn plus minus een minuutje of 5
Voeg de bouillon, het bier, de melasse, de tijm, de tabasco en de laurierblaadjes aan de uien champignons mix voeg de biefstuk toe en zet op laag vuur afgedekt met een deksel gedurende 2 uur
Als de biefstuk mals en boter gaar is haal ze dan uit de pan en zet deze warm weg
Indien het overgebleven vocht te vloeibaar is zet het vuur dan hoger zodat het kan indikken tot een saus
Roer de boter en de crème fraîche of zure room en giet dit over de steaks
Sprenkel nog wat gesneden bieslook erop en smakelijk eten!