
Buikspek Poke Bowl
< 20 minuten
2 personen
Gemiddeld
Pan

Alle benodigdheden en instructies voor het bereiden van een heerlijke Buikspek Poke Bowl.
Ingrediënten
Buikspek Marinade:
- 1 stuk buikspek in dunne repen snijden
- 4 eetlepels ketjap
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 theelepels sambal
- 2 tenen knoflook
- 4 theelepels tomatenketchup
- 2 eetlepels hoisin
Dressing:
- 3 eetlepels sriracha
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 limoen (sap + schil)
- 1 sinaasappel (sap + schil)
Poke Bowl
- 200 gram gekookte pandan rijst
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 8 radijsjes
- 200 gram gedopte edamame bonen
- 1 lente ui
- 1 rode peper
- 4 gegaarde speklapjes(zie marinade)
Bereiding
Buikspek marinade:
- 1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng deze.
- 2. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Poké bowl:
- 1. Bak in een koekenpan de speklapjes aan beide kanten aan.
- 2. Giet de rest van de marinade eroverheen en laat kort karamelliseren.
- 3. Breng alles over in een ovenschaal en gaar daarna verder in een oven van 180 graden Celsius.
- 4. De speklapjes moeten een kerntemperatuur hebben van 70 graden Celsius.
- 5. Snijdt vervolgens de avocado, mango, radijsjes en lente ui fijn.
- 6. Snijdt de komkommer in vieren en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
- 7. Snijdt dit vervolgens klein en leg in sushi azijn.
- 8. Snijdt de rode peper in dunne ringen en bak samen met de edamame bonen 5 minuten op middelhoog vuur in de koekenpan.
Bewaar alles apart.
Dressing:
- 1. Meng de sriracha, mayonaise, limoen (schil + sap) en sinaasappel (schil + sap) en bewaar apart.
Afwerking van de poké bowl
- 1. Verdeel de rijst over 2 kommen en verdeel daarover de garnituren.
- 2. Zorg dat de garnituren per stuk bij elkaar blijven.
- 3. Snijdt het gegaarde buikspek in reepjes of blokjes en leg in het midden van de poké bowl.
- 4. Druppel de sriracha dressing over het geheel.