Buikspek Poke Bowl

Buikspek Poke Bowl
Alle benodigdheden en instructies voor het bereiden van een heerlijke Buikspek Poke Bowl.

Ingrediënten


Buikspek Marinade:

  • 1 stuk buikspek in dunne repen snijden
  • 4 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 theelepels sambal
  • 2 tenen knoflook
  • 4 theelepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels hoisin

Dressing:

  • 3 eetlepels sriracha
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 limoen (sap + schil)
  • 1 sinaasappel (sap + schil)

Poke Bowl

  • 200 gram gekookte pandan rijst
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 8 radijsjes
  • 200 gram gedopte edamame bonen
  • 1 lente ui
  • 1 rode peper
  • 4 gegaarde speklapjes(zie marinade)

Bereiding


Buikspek marinade:

  • 1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng deze.
  • 2. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Poké bowl:

  • 1. Bak in een koekenpan de speklapjes aan beide kanten aan.
  • 2. Giet de rest van de marinade eroverheen en laat kort karamelliseren.
  • 3. Breng alles over in een ovenschaal en gaar daarna verder in een oven van 180 graden Celsius.
  • 4. De speklapjes moeten een kerntemperatuur hebben van 70 graden Celsius.
  • 5. Snijdt vervolgens de avocado, mango, radijsjes en lente ui fijn.
  • 6. Snijdt de komkommer in vieren en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
  • 7. Snijdt dit vervolgens klein en leg in sushi azijn.
  • 8. Snijdt de rode peper in dunne ringen en bak samen met de edamame bonen 5 minuten op middelhoog vuur in de koekenpan.

Bewaar alles apart.


Dressing:

  • 1. Meng de sriracha, mayonaise, limoen (schil + sap) en sinaasappel (schil + sap) en bewaar apart.

Afwerking van de poké bowl

  • 1. Verdeel de rijst over 2 kommen en verdeel daarover de garnituren.
  • 2. Zorg dat de garnituren per stuk bij elkaar blijven.
  • 3. Snijdt het gegaarde buikspek in reepjes of blokjes en leg in het midden van de poké bowl.
  • 4. Druppel de sriracha dressing over het geheel.