Carabinieri garnalen met prei en eigen schuim

Carabinieri garnalen met prei en eigen schuim

Een lekker tussengerecht van Argentijnse afgrond

Ingrediënten


  • 12 stuks black tiger garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks ui
  • 2 takjes tijm
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon
  • 1 dl room
  • 1 stuks prei

Bereiding


  • 1. Maak de garnalen schoon, verwijder het darmkanaal en bewaar de staartjes afgedekt in de koeling.
  • 2. Bak de koppen in een pannetje op het rooster van de barbecue op hoog vuur.
  • 3. Plet de knoflooktenen en voeg toe, snijd de ui grof en voeg toe, voeg de tijm toe en bak kort mee, voeg de tomatenpuree toe, roer om en blus af met de witte wijn, visbouillon en room en laat zo zachtjes trekken en inkoken.
  • 4. Passeer de Bisque door een fijne zeef, breng op smaak en houd warm.
  • 5. Snijd de prei in de lengte in vieren, was goed en snijd deze in uiterst fijne chiffonade en verdeel over de diepe bordjes.
  • 6. Rooster de garnalen ingesmeerd met iets olijfolie op het rooster van de barbecue aan beide kanten totdat de garnalen van binnen nog net glazig zijn, verdeel over de bordjes.
  • 7. Klop met een garde de bisque luchtig en verdeel deze over de gerechten.