Coquille gegaard in schelp

Coquille gegaard in schelp

Een verfijnd BBQ-gerecht waarin coquilles en groenten in de schelp worden gegaard, afgesloten met bladerdeeg. Perfect als voorgerecht en heerlijk met witte wijn. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Steek de coquilles open en haal de mossel uit de schelp, spoel de mossel schoon en bewaar deze tussen schone doeken. Maak 4 schelpen (de grootste) geheel schoon
  • .
  • 2. Snijd van de prei, peen, bleekselderij en sjalot uiterst fijne brunoise en verdeel dit over de 4 schelpen (onderkanten, diepe). Sprenkel hier iets witte wijn en olijfolie overheen.
  • 3. Breng de mosselen op smaak met peper en zout en leg in iedere schelp op de groenten 3 stuks.
  • 4. Leg de deksel van de schelp hierop en plak het dicht met een smal reepje bladerdeeg en losgeroerd ei.
  • 5. Bak de schelpen zo in de barbecue op een temperatuur van 180 graden Celsius op het rooster gedurende 12 minuten. Totdat het bladerdeeg gekleurd is, haal uit de barbecue en leg op ieder bord een schelp.