•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Fazant in een jasje van bacon

Lekker recept met fazant en een mooi jasje van zoute bacon

Fazant in een jasje van bacon

Bereidingstijd: 240 minuten

Ingredienten

2 hele Fazanten (drooggedept)

4 teentjes knoflook, 2  gesneden en 2 platgedrukt

8 verse takjes tijm

6 takjes peterselie

2 grote sinaasappels

8 plakjes bacon

30 ml olijfolie

120 ml kip bouillon

Zeezout

Vers gemalen peper

Bereiding

Bereidingswijze

1)     Bak de fazant op hoog vuur om en mooi bruin met wat peper en zout en haal uit de pan.

2)     Doe de tijm, peterselie en de platgedrukte knoflook in de fazant.

3)     Leg de fazanten met de borst omhoog in de braadpan.

4)     Plaats de gesneden knoflook tussen de poten en rest van de fazant.

5)     Naar smaak peper en zout toevoegen.

6)     Schaaf de schil van de sinaasappel in lange dikke stroken, en leg deze over de borst.

7)     Wikkel de bacon om de borst van de fazant.

8)     Snij de sinaasappel door de midden, en knijp het sap over de fazant.

9)     Stop de andere helft in de holte van de fazant.

10)   Sprenkel de olijfolie en de bouillon over de fazant.

11)    Bak de fazant in 3½ tot 5 uur gaar op laag vuur. De fazant moet lekker mals zijn.

Serveer de fazant op een bord met de jus erover heen.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.