
Fazantboutjes in de Römertopf
> één uur
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Langzaam gegaarde fazantboutjes met groenten en kruiden in een Römertopf. Een rijk en hartig gerecht. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 4 stuks Fazantenbout
- 4 tenen knoflook
- 4 stuks sjalot
- 4 stuks meiraap
- 4 Charlotte aardappelen
- 4 bospenen
- 4 laurierblaadjes
- 2 dl Gevogeltebouillon
- 4 takjes tijm
- Peterselie
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwijder de pezen en botjes uit de fazantenbouten en snijd het vlees in grove stukken.
- 2. Maak de knoflook schoon en snijd eenmaal doormidden. Maak de sjalot schoon en snijd in dikke plakken. Snijd de meiraap in kleine kwartjes. Snijd de aardappel met schil in 6 gelijke stukken. Snijd de bospeen in grove stukken.
- 3. Meng alles en voeg het laurierblad, tijm, zout en peper toe.
- 4. Doe het geheel in de gietijzeren römertopf, voeg de bouillon toe en maak dicht. Laat zo gedurende 45 minuten in de barbecue op het rooster garen boven directe hoge temperatuur.
- 5. Haal van het vuur, laat iets afkoelen en maak voorzichtig open.
- 6. Schep in diepe borden en garneer met iets fijngehakte peterselie.