Gegrilde Citroen-Knoflook Lams T-Bones
> één uur
4 personen
Gemiddeld
BBQ
Smakelijk recept met onze lams T-bones
Ingrediënten
- 1000 gram Lams T-Bones
- 60 ml extra virgin olijfolie
- 2 eetlepel Dijon mosterd
- 30 ml citroensap
- 2 eetlepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels grof zeezout
- 1 theelepel gerookte paprika
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 5 takjes verse bladpeterselie
- Vers gemalen peper en zout naar smaak toevoegen
Bereiding
- 1. Mix alle ingrediënten in een mixer door elkaar tot er een mooie, gladde substantie ontstaat.
- 2. Smeer de T-Bones in met de marinade en laat minimaal 45 minuten afgedekt staan in de koeling.
- 3. Haal 30 minuten vóór de bereiding de T-Bones uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
- 4. Verhit de BBQ of pan met hoog vuur tot ongeveer 220-250 graden. Grill de T-Bones aan beide kanten ongeveer 4 minuten.
- 5. Neem de T-Bones van het vuur en laat 5 minuten rusten. Strooi er naar smaak wat verse peper en zout overheen.
Serveer met (gegrilde) groenten.