Gegrilde Citroen-Knoflook Lams T-Bones

Gegrilde Citroen-Knoflook Lams T-Bones

Smakelijk recept met onze lams T-bones

Ingrediënten


  • 1000 gram Lams T-Bones
  • 60 ml extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepel Dijon mosterd
  • 30 ml citroensap
  • 2 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 5 takjes verse bladpeterselie
  • Vers gemalen peper en zout naar smaak toevoegen

Bereiding


  • 1. Mix alle ingrediënten in een mixer door elkaar tot er een mooie, gladde substantie ontstaat.
  • 2. Smeer de T-Bones in met de marinade en laat minimaal 45 minuten afgedekt staan in de koeling.
  • 3. Haal 30 minuten vóór de bereiding de T-Bones uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  • 4. Verhit de BBQ of pan met hoog vuur tot ongeveer 220-250 graden. Grill de T-Bones aan beide kanten ongeveer 4 minuten.
  • 5. Neem de T-Bones van het vuur en laat 5 minuten rusten. Strooi er naar smaak wat verse peper en zout overheen.

Serveer met (gegrilde) groenten.