Gegrilde Karbonades met appel bourbon glazuur

Gegrilde Karbonades met appel bourbon glazuur

Karbonade met een lekker korstje. Een ware smaaksensatie door de combinatie met appel en Bourbon. Houd rekening met 12 tot 24 uur marineren.

Ingrediënten



Appel Bourbon glazuur

  • 4 lichtzure, rijpe appels
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • 1 eetlepel boter
  • Mespuntje zout
  • 1 eetlepel boter
  • Mespunt zout
  • 6 eetlepels warm water
  • Flinke scheut bourbon

Bereiding


  • 1. Mix een schaal de suiker, zeezout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en de olijfolie.
  • 2. Smeer de karbonades in met het mengsel.
  • 3. Leg de gekruide karbonades in een braadslede , afdekken met plastic folie en plaats het in de ijskast gedurende 12 tot 24 uur.
  • 4. Haal de volgende dag de karbonades uit de ijskast en laat het geheel zo'n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • 5. Verwarm een grillpan (met deksel) en gril de karbonades 6 tot 8 minuten totdat ze bijna gaar zijn.
  • 6. Smeer de karbonades aan beide zijden met Appel-Bourbon glaze. Gril de karbonades nog 2 minuten afgedekt met een deksel.
  • 7. Herhaal dit meerdere malen zonder deksel en draai de karbonades elke 10 seconden totdat het glazuur dik wordt en de karbonades gaar zijn.

Appel Bourbon glazuur:

  • 1. Was en schil de appels en pureer deze met een staafmixer of blender.
  • 2. De suiker, basterdsuiker, stroop en de bourbon met 6 eetlepels warm water in een steelpannetje op laag vuur zetten. Laat de suiker oplossen.
  • 3. Vervolgens het mengsel ongeveer 6 minuten laten koken.
  • 4. Haal de pan van het vuur de boter en meng het zout en de gepureerde appels door het suikermengsel heen.