Geroosterde Entrecote
< 40 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ
Creëer een smaakvolle symfonie in je eigen keuken met ons recept voor geroosterde entrecote. Ervaar de perfectie van mals rundvlees, subtiel gemarineerd en geroosterd tot in de perfectie. Met eenvoudige stappen breng je dit smaakvolle gerecht op tafel, waarbij de rijke aroma's en sappige textuur van de entrecote zorgen voor een onweerstaanbare eetervaring. Ontdek de kunst van geroosterd vlees met dit heerlijke recept.
Ingrediënten
Entrecote:
- 800 gram runder entrecote
- Tijm
- Rozemarijn
- Knoflook
Pommes Paolo:
- 8 stuks grote aardappels, bonken (met veel zetmeel)
- Ganzenvet
Rundermerg & Knoflook:
- 4 stuks rundermerg in het bot
- 2 bollen knoflook
- Tijm
- Rozemarijn
Bereiding
Entrecote:
- 1. Maak de entrecote schoon, verwijder alle vliezen en overtollig vet.
- 2. Rooster de entrecote op de barbecue op een gietijzeren rooster boven direct vuur aan beide kanten zodat er een ruitmotief ontstaat.
- 3. Leg de entrecote nu bovenin de barbecue, leg wat tijm, rozemarijn en geplette knoflooktenen in de gloeiende kolen en sluit de barbecue.
- 4. Laat de entrecote zo gedurende 10 minuten doorgaren op 180 graden Celsius.
- 5. Haal de entrecote van de barbecue, pak in met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten op een warme plek.
Pommes Paolo:
- 1. Snijd de aardappels in plakjes van plusminus 2 mm dik en steek deze uit met een steker met een doorsnede van 2 cm. Leg hierna de plakjes weer goed recht op elkaar.
- 2. Vul 16 cocottes met iets ganzenvet en zet hierin exact in het midden een torentje van de aardappels, vul af met ganzenvet zodat de aardappels net onderstaan.
- 3. Plaats de cocottes in een diepe vuurvaste schaal en giet hierin ook iets ganzenvet (“au bain marie” met ganzenvet).
- 4. Zet zo bovenin de barbcue op indirecte warmte op een temperatuur van 200 graden Celsius gedurende 20 minuten.
- 5. Haal voorzichtig uit de barbecue en laat iets afkoelen alvorens de aardappels als torentje uit de cocottes te halen. Breng op smaak met grof zeezout en houd warm.
Rundermerg & Knoflook:
- 1. Zet de rundermerg rechtop in een ovenschaal en leg hier een paar takken tijm en rozemarijn bij, plet een paar knoflook tenen en leg erbij, bestrooi met peper en fleur de sel en dek de schaal af met aluminium folie en bak het geheel zo in de barbecue op het rooster met directe warmte, haal uit de barbecue en bewaar afgedekt.
- 2. Snijd van de knoflookbollen de bovenkant af en bestrooi met zout, leg met de open kant naar beneden in een kleine braadpan met iets gesmolten boter, dek de pan goed af en bak de knoflook zo in de barbecue bovenin op directe warmte gedurende 30 minuten totdat de knoflook goudbruin is, houd warm.
Dresseren van het gerecht:
- 1. Snijd de entrecote in 4 gelijke porties en bestrooi met grof zeezout. Leg op elk bord een portie van de entrecote.
- 2. Zet op elk bord een rundermerg en steek hier een klein lepeltje in.
- 3. Knijp de knoflook uit op de entrecote.
- 4. Zet op ieder bord een Pommes Paolo en schotel dit je gasten voor, smakelijk.