Geroosterde karbonade met basilicumboter en pompoen

Geroosterde karbonade met basilicumboter en pompoen

Echte Hollandse karbonades met een fris tintje.

Ingrediënten


  • 4 karbonades à 250 gram
  • 120 gram zachte boter
  • 1 klein sjalotje, fijn gesneden
  • 1 kilo pompoen gesneden zonder zaadjes
  • 1 kleine rode ui gesneden
  • 3 medium tomaten, zonder zaadjes gesneden
  • ¼ bosje basilicum gesneden
  • 2½ theelepel zeezout
  • 1½ theelepel versgemalen peper

Bereiding


  • 1. Meng de boter, basilicum en het sjalotje , 1 theelepel zeezout en een ½ theelepel peper in een kleine schaal.
  • 2. Dek de boter af met plastic folie en laat deze 48 uur in de ijskast staan.
  • 3. Verwarm een grill pan op halfhoog vuur.
  • 4. Neem een grote schaal en meng hier de pompoen, rode ui en de tomaten in , voeg 1 theelepel zeezout en ½ theelepel peper toe.
  • 5. Bak het geheel plus minus 10 tot 12 minuten totdat het zacht en lichtbruin is om de 5 minuten even omroeren.
  • 6. Overscheppen in een serveerschaal en 2 eetlepels van de basilicumboter er door heen mengen, dan afdekken met aluminiumfolie zodat deze warm blijft.
  • 7. Besprenkel de karbonades met het restant van het zout en peper.
  • 8. Smeer elke karbonade in met een volle eetlepel van de basilicum boter.
  • 9. Braad de karbonades tussen 8 en 10 minuten totdat een kerntemperatuur van 67-70°C in het dikste gedeelte van de karbonade aangeeft.
  • 10. Voor het uit serveren nog even 5 minuten laten rusten alvorens uit te serveren met de pompoen.