Geroosterde kip met een Champignonvulling
> één uur
4 personen
Gemiddeld
Oven
Gevulde kip, low&slow bereidt.
Ingrediënten
- 1 hele kip
- 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 middelgrote ui fijn gesneden
- Bakje van 500 gram gemengde champignons (naar eigen keuze), schoongemaakt en in stukken gesneden van ca. 2-3 cm.
- 1 bosje verse tijm
- 1 limoen
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
- 20 gram pijnboompitten
- 250 gram verse witte broodkruimels
- 1 ei, geklopt
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 200°.
- 2. Giet een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan.
- 3. Bak de knoflook en de ui zo'n 10 minuten op halfhoog vuur totdat deze glazig en zacht zijn. Let op mogen niet bruin zijn!
- 4. Voeg de champignons toe en een aantal blaadjes van de verse tijm.
- 5. Op hoog vuur de champignons bakken totdat deze een beetje krokant zijn. Hevel het in een schaal om het af te laten koelen.
- 6. Als het mengsel voldoende is afgekoeld is voeg dan de pijnbompitten, de broodkruimels en het ei toe, goed alles door elkaar mengen.
- 7. Dan ga je met je vingers heel voorzichtig tussen de huid en het vlees van de kip aan de bovenkant van de kip. Het is de bedoeling dat je een soort zakje maakt voor de vulling. Je gebruikt hiervoor ¼ van de vulling.
- 8. Maak van de overgebleven vulling draai je kleine balletjes.
- 9. Snij de limoen door het midden en plaats deze in de holte van de kip met de overgebleven takjes tijm.
- 10. Leg de kip in een braadslede en sprenkel er olijfolie over heen en naar smaak kruiden met zout en peper. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.
- 11. Voeg de vulling balletjes toe en laat het geheel nog zo'n 35 minuten totdat het lekker goudbruin is. Om te kijken of de kip gaar is steek je een saté prikker in het vetste gedeelte van de kip. Als het vocht wat er uit komt helder is dan is de kip gaar.
- 12. Laat na het bakken de kip lichtjes afgedekt met aluminiumfolie nog een kwartiertje rusten.
Serveren met verse groentes en gebakken aardappelen.