Gildehoen kipvleugels met Honing-gembersaus

Gildehoen kipvleugels met Honing-gembersaus

Betover je smaakpapillen met onze Gildehoen kipvleugels, perfect gekarameliseerd en bedekt met een verrukkelijke honing-gembersaus. Ontdek de kunst van het bereiden van deze heerlijke lekkernij middels ons recept.

Ingrediënten


  • 1,5 - 2 kilo Gildehoen kippenvleugels
  • 5 lente-uitjes, fijn gesneden
  • 5 eetlepels honing
  • 2 eetlepels ketjap (zoet)
  • 1 rode Spaanse peper gesneden
  • 1 tot 2 cm vers geraspte gember
  • 4 tot 5 takjes tijm zonder blaadjes

Bereiding


  • 1. Meng alle ingrediënten in schaal tot een gladde marinade.
  • 2. Leg de kippenvleugels naast elkaar in een grote braadslede, giet de marinade erover heen en dek het af met plastic folie en plaats het in de ijskast en laat dit 24 uur staan.
  • 3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • 4. Verhit de grillpan en bak de vleugels circa 15 tot 20 minuten. Zorgen dat ze goed bruin zijn en dat de vleessappen eruit komen als je er met een prikker insteekt.
  • 5. Afbakken in de oven op 180° ongeveer 10 tot 15 minuten.