Gumbo -Style wilde eend uit de Dutch Oven

Gumbo -Style wilde eend uit de Dutch Oven

Verrijk je culinaire avontuur met ons Gumbo-Style wilde eend recept, bereid in de Dutch Oven. Ontdek de authentieke smaken van dit hartige gerecht, waar sappige wilde eend harmonieert met kruidige specerijen. Laat je verrassen door de eenvoudige bereidingswijze en dompel jezelf onder in de rijke smaakbeleving van deze heerlijke Gumbo-Style wilde eend uit de Dutch Oven.

Ingrediënten


  • 1 wilde eend (in stukken)
  • 1/5 kopje bloem
  • 1 kopje gehakte ui
  • 1 kopje gehakte groene peper
  • 1 kopjes gesneden selderij
  • 1 el gehakte knoflook
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el Worcester saus
  • 1 1/2 theelepel peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Tabasco saus
  • Olijfolie
  • Water

Bereiding


  • 1. Zet een braadpan of Dutch Oven op middelhoog vuur , bruin de stukken eend (een paar tegelijk) in de olie . Haal de stukken weer uit de pan. Bewaar het vocht.
  • 2. Voeg de bloem bij het braadvocht ; kook en roer op een matig vuur, 12-14 minuten.
  • 3. Voeg ui, groene peper, selderij en knoflook toe . Kook gedurende 10 minuten, af en toe roeren. Voeg de tomaten, laurierblaadjes, Worcester saus, tijm, cayennepeper, tabasco, peper en zout toe, goed mengen.
  • 4. Voeg de stukken eend toe en zoveel water als nodig en breng aan de kook. Zet het vuur laag en plaats het deksel. Kook 60-75 minuten of tot eend gaar is.
  • 5. Haal het vlees van het bot en doe dit, in stukjes gesneden, terug in de pan. Laat dit nog 5-10 minuten sudderen.
  • 6. Verwijder de laurierblaadjes.

Serveer met rijst.