•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Hazenrug met Jeneverbessen en Madeirasaus

Heel mooi, traditioneel wildgerecht. Voor de haasliefhebber, maar ook voor de liefhebbers van lichtere wildsmaken.

Hazenrug met Jeneverbessen en Madeirasaus

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingredienten

Voor 1 of 2 personen

1 Hazerug van circa 600 gram

2 eetlepels Madeira

8 gekneusde jeneverbessen

1 eetlepel bieslook, gehakt

60 gram gezouten boter

1 Limoenschil, geraspt

1 tenetje knoflook, geperst

160 ml wildfond

2 eetlepels peterselie, gehakt

Bereiding

1)      Verwarm de oven tot 220 °C.

2)      Mix de knoflook, jeneverbessen, limoenschil, bieslook en peterselie in een kom door elkaar.

3)      Maak  met een scherp mes een diepe incisie, schuin naar beneden, over de lengte van de hazerug. Wrijf de kruidenmix hierin, dat het in de snede blijft zitten.

4)      Smeer de hazerug in met ongeveer ¼ van de boter.  

5)      Verhit een pan op hoog vuur en bak de hazerug hierin tot deze een donkerbruine kleur heeft. Kijk uit dat de kruidenmix goed blijft zitten.

6)      Doe de hazerug in een ovenschaal en gaar gedurende 45 minuten. Haal deze dan uit de oven en uit de ovenschaal in een andere schaal. Laat afgedekt rusten. Bewaar het vocht uit de ovenschaal.

7)      Doe de wildfond samen met de Madeira in een steelpan en verhit dit op hoog vuur. Doe het bakvocht uit de ovenschaal erbij, samen met de rest van de boter en breng op smaak met wat peper en saus.

8)      Verwijder de filet van de hazerug door van bovenaf, langs de ribben, naar beneden te snijden. Leg de filet op een bord en giet de saus eroverheen.

U kunt dit gerecht serveren met gebakken groenten en aardappelpuree. Appelcompote is hier ook erg lekker bij.

Rating: 9.3, gebaseerd op 13921 beoordelingen.