Hazenrug met Jeneverbessen en Madeirasaus

Hazenrug met Jeneverbessen en Madeirasaus

Ontdek de verfijning van hazenrug met jeneverbessen en madeirasaus in dit onweerstaanbare recept. Laat je smaakpapillen betoveren door de diepe aroma's en perfecte balans van smaken. Volg de eenvoudige stappen om dit culinaire meesterwerk op tafel te toveren en geniet van een gastronomische ervaring die je zintuigen zal verwennen. Een harmonie van hazenrug, jeneverbessen en madeirasaus voor een onvergetelijk diner.

Ingrediënten


  • 1 Hazenrug van circa 600 gram
  • 2 eetlepels Madeira
  • 8 gekneusde jeneverbessen
  • 1 eetlepel bieslook, gehakt
  • 60 gram gezouten boter
  • 1 Limoenschil, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 160 ml wildfond
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt

Bereiding


  • 1. Verwarm de oven tot 220 °C.
  • 2. Mix de knoflook, jeneverbessen, limoenschil, bieslook en peterselie in een kom door elkaar.
  • 3. Maak met een scherp mes een diepe incisie, schuin naar beneden, over de lengte van de hazenrug. Wrijf de kruidenmix hierin, dat het in de snede blijft zitten.
  • 4. Smeer de hazenrug in met ongeveer ¼ van de boter.
  • 5. Verhit een pan op hoog vuur en bak de hazenrug hierin tot deze een donkerbruine kleur heeft. Kijk uit dat de kruidenmix goed blijft zitten.
  • 6. Doe de hazenrug in een ovenschaal en gaar gedurende 45 minuten. Haal deze dan uit de oven en uit de ovenschaal in een andere schaal. Laat afgedekt rusten. Bewaar het vocht uit de ovenschaal.
  • 7. Doe de wildfond samen met de Madeira in een steelpan en verhit dit op hoog vuur. Doe het bakvocht uit de ovenschaal erbij, samen met de rest van de boter en breng op smaak met wat peper en saus.
  • 8. Verwijder de filet van de hazenrug door van bovenaf, langs de ribben, naar beneden te snijden. Leg de filet op een bord en giet de saus eroverheen.

Serveertip:

Je kunt dit gerecht serveren met gebakken groenten en aardappelpuree. Appelcompote is hier ook erg lekker bij.