
Honey roasted varkensfilet

Malse varkensfiletmet een heerlijke zoete korst van honing en tijm. De sinaasappel geeft een enorm lekkere twist.
Ingrediënten
1250 gram varkensfilet braadstuk
1/4 kop honing
2 eetlepels sinaasappelsap
1/2 theelepel tijm
1/2 kop kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
2) Kruid het varkensvlees en plaats in een braadslee.
3) Meng de honing, sinaasappelsapsap, olie en tijm in een schaaltje.
4) Giet over het varkensvlees.
5) Voeg de kippenbouillon toe in de braadslee.
6) Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 65 graden Celsius (45-60 minuten).
7) Regelmatig insmeren met het honingmengsel.
8) Giet de jus in een sauspan en reduceer tot het is verdikt.
Serveer in plakken en giet de saus erover.