Kippedijen met witte druif

Kippedijen met witte druif

Breng een vleugje elegantie in je keuken met ons recept voor kippendijen met witte druif. Ervaar de perfecte combinatie van malse kippendijen en de zoete, sappige smaak van witte druiven. Met eenvoudige stappen breng je deze verfijnde smaken naar je eigen keuken. Laat je smaakpapillen genieten van de harmonie tussen hartig en zoet met dit heerlijke kippendijen recept.

Ingrediënten


Ingredienten:
(Circa 4 personen)
4 kippendijen
40 gram boter
200 gram witte druiven
100 ml droge witte wijn
100 ml slagroom
2 takjes verse dragon
2 sjalotjes, fijngesneden

Bereiding


Bereidingswijze:
1. marineer de kip met peper en zout
2. Bak de kippendijen aan elke zijde 3-4 min in de boter, voeg daarna de sjalotjes toe.
3. Laat de sjalotjes 1,5 minuut meebakken
4. Voeg als laatst de witte wijn, slagroom en de verse dragon
5. dek de pan af en laat het 10 minuten op laag vuur garen
6. Haal de kip uit de pan en dek dit af in aluminiumfolie
7. Kook de saus veder tot in de gewenste dikte
8. Als laatste, voeg de druiven toe en laat dit 2 minuten staan

Heerlijk met jasmijnrijst.