Kwartel met wilde champignons

Kwartel met wilde champignons

Verwen je smaakpapillen met ons recept voor kwartel met wilde champignons. Ontdek de delicatesse van malse kwartel, perfect gecombineerd met de aardse smaken van wilde champignons. Volg eenvoudige stappen om dit verfijnde gerecht op tafel te toveren en geniet van een culinaire ervaring waarin de subtiele smaken van de kwartel harmonieus samensmelten met de rijke tonen van de wilde champignons.

Ingrediënten


  • 4 kwartels, schoongemaakt en opgebonden
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels boter, indien nodig extra boter toevoegen
  • Olijfolie
  • 250 gram bacon in reepjes gesneden
  • 1 gesneden ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml kalfsbouillon
  • 750 gram gesorteerde paddenstoelen (o.a. cantharellen, cremini, etc), schoongemaakt en gehalveerd
  • Klein handje vers gesneden peterselie blaadjes

Bereiding


  • 1. Kruid de kwartel met zeezout en versgemalen peper.
  • 2. Smelt 1 eetlepel boter met een drupje olijfolie in een braadpan, bak de kwartels aan alle kanten bruin op half hoog vuur (Als alternatief zou je ook reuzel kunnen gebruiken).
  • 3. Haal de kwartels uit de pan en even laten rusten op een bord.
  • 4. Doe de bacon in de pan bak het bruin en haal het uit de pan.
  • 5. Bak daarna de ui goudbruin, indien nodig meer boter/reuzel toevoegen.
  • 6. Meng de bloem door de ui en bak dit circa 1 minuut, blus het af met de witte wijn. Schraap het aanbaksel in pan los en meng dit mee.
  • 7. Doe de bacon en de kwartels terug in de pan, giet de bouillon erover heen en lekker laten sudderen totdat de kwartels gaar zijn. Ongeveer een minuut of 20.
  • 8. Verwarm ondertussen de overgebleven boter en bak de paddenstoelen. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Meng op het einde de peterselie er doorheen.
  • 9. Haal de kwartel uit de pan als deze gaar zijn en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • 10. Laat de pan sappen aan de kook komen en laat het gedeeltelijk inkoken. Voeg dan de champignons toe en meng deze er doorheen.
  • 11. Serveer de kwartel en schenk de saus erbij.