Lamshaas met Mosterd-kruidenkorst
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
Oven
Een superrecept! Lekkere zachte lamshaas met een pittig korstje!
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 tot 6 personen)
4 lamshazen à 200 tot 300 gram
45 ml olijfolie extra virgin
2 teentjes knoflook, gesneden
Paar takjes verse rozemarijn
Paar takjes verse munt gesneden
Paar takjes platte peterselie
Klein bosje lente ui gesneden (ongeveer 8 stuks)
65 gram paneermeel
1 theelepel Dijon mosterd
2 eetlepels honing
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Verwarm 2 eetlepels olie in grote koekenpan op half hoog vuur.
- Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en bak deze licht aan. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak alles circa 2 minuten door. Voeg de munt en de peterselie toe en kort meebakken. Haal alles uit de pan en doe het in een middelgrote schaal.
- Dep de lamshaasjes droog en bestrooi met wat peper en zout.
- Verwarm 1 eetlepel olie totdat deze gaat glimmen in een grote koekenpan. Bak de lamshazen aan beide zijden goudbruin in circa 2 minuten per kant.
- Leg de hazen in een braadslede, de bodem bedekt met bakpapier. Laat deze even een paar minuten afkoelen.
- Roer de paneermeel, mosterd en de honing in de bosui-mix en breng verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de mix over de lamshaasjes en druk het zachtjes aan op het vlees. Het is de bedoeling dat het gehele bovengedeelte van de lamshazen ingesmeerd word.
- Rooster de lamshazen in de oven totdat er een kerntemperatuur bereikt wordt van ongeveer 50° in het dikste gedeelte van de lamshaas.
- Leg de lamshazen op een houten snijplank en laat ze 10 minuten rusten. Snij de lamshazen in plakken van ongeveer 1½ cm en serveer ze met de overgebleven jus uit de pan