Lamshaas met Mosterd-kruidenkorst

Lamshaas met Mosterd-kruidenkorst
Een superrecept! Lekkere zachte lamshaas met een pittig korstje!

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 tot 6 personen)

 

4 lamshazen à 200 tot 300 gram

45 ml olijfolie extra virgin

2 teentjes knoflook, gesneden

Paar takjes verse rozemarijn

Paar takjes verse munt gesneden

Paar takjes platte peterselie

Klein bosje lente ui gesneden (ongeveer 8 stuks)

65 gram paneermeel

1 theelepel Dijon mosterd

2 eetlepels honing

Zeezout

Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Bereidingswijze:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°  C.
  2. Verwarm 2 eetlepels olie in grote koekenpan op half hoog vuur.
  3. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en bak deze licht aan. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout.  Bak alles circa 2 minuten door. Voeg de munt en de peterselie toe en kort meebakken. Haal alles uit de pan en doe het in een middelgrote schaal.
  4. Dep de lamshaasjes droog en bestrooi met wat peper en zout.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie totdat deze gaat glimmen in een grote koekenpan. Bak de lamshazen aan beide zijden goudbruin in circa 2 minuten per kant.
  6. Leg de hazen in een braadslede, de bodem bedekt met bakpapier. Laat deze even een paar minuten afkoelen.
  7. Roer de paneermeel, mosterd en de honing in de bosui-mix en breng verder op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de mix over de lamshaasjes en druk het zachtjes aan op het vlees. Het is de bedoeling dat het gehele bovengedeelte van de lamshazen ingesmeerd word.
  9. Rooster de lamshazen in de oven totdat er een kerntemperatuur bereikt wordt van ongeveer 50° in het dikste gedeelte van de lamshaas.
  10. Leg de lamshazen op een houten snijplank en laat ze 10 minuten rusten. Snij de lamshazen in plakken van ongeveer 1½ cm en serveer ze met de overgebleven jus uit de pan