•  
    Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Lamslende met Gremolata

Smakelijk Mediterraans recept met een fris tintje.

Lamslende met Gremolata

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten

Voor 4 personen

500 gram Cherry tomaatjes, gehalveerd

2 eetlepels verse limoensap

160 ml Olijfolie

45 gram verse peterselie, fijngehakt

45 gram verse munt, fijngehakt

1 eetlepel citroenrasp

1 teentje knoflook, geperst

600-800 gram lamslende

Verse peper en zout

Bereiding

1)      Verhit de oven voor op 220 graden Celsius

2)      Doe de tomaten en het limoensap in een ovenschaal. Schenk de helft van de olijfolie er overheen en bestrooi met peper en zout. Mix alles goed door elkaar. Verwarm gedurende 15 minuten in de oven

3)      Haal de tomaten uit de oven en zet afgedekt weg. Neem een kom en mix de peterselie, munt, limoenrasp, knoflook en de rest van de olie door elkaar.

4)      Neem een hapjespan en zet deze op medium vuur. Smeer de lamslende in met een kelin beetje olijfolie en bestoroi met peper en zout. Grill aan beide kanten goudbruin gedurende3 minuten per zijde. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.

5)      Smeer de lamslende aan 1 kant in met de kruidenmix. Druk alles goed aan met een lepel. Leg de lende op de tomaatjes in de ovenschaal.

6)      Zet te oven terug op 160 graden Celsius. Zet het geheel terug in de oven en braad dit gedurende 12 minuten tot een kerntemperatuur van ongeveer 57 graden. Haal het geheel uit de oven en zet afgedekt weg. Laat minimaal 4-6 miunten rusten.

7)      Snij de lamslende op de draad in mooie dikke plakken van circa 2-3 centimeter. Serveer met de tomaten en eventueel geroosterde aardappelpartjes.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.