Lamslende met Gremolata

Lamslende met Gremolata

Laat je culinaire avontuur beginnen met ons recept voor lamslende met gremolata. Ontdek de sublieme combinatie van mals lamsvlees en de frisse, kruidige smaken van gremolata. Met eenvoudige stappen breng je dit verfijnde gerecht op tafel, waarbij de delicate kruiden en citrustonen de lamslende tot een smaakvolle ervaring verheffen.

Ingrediënten


  • 600-800 gram lamslende
  • 500 gram Cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels verse limoensap
  • 160 ml olijfolie
  • 45 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 45 gram verse munt, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Verse peper en zout

Bereiding


  • 1. Verhit de oven voor op 220 graden Celsius
  • 2. Doe de tomaten en het limoensap in een ovenschaal. Schenk de helft van de olijfolie er overheen en bestrooi met peper en zout. Mix alles goed door elkaar. Verwarm gedurende 15 minuten in de oven
  • 3. Haal de tomaten uit de oven en zet afgedekt weg. Neem een kom en mix de peterselie, munt, limoenrasp, knoflook en de rest van de olie door elkaar.
  • 4. Neem een hapjespan en zet deze op medium vuur. Smeer de lamslende in met een klein beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill aan beide kanten goudbruin gedurende3 minuten per zijde. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.
  • 5. Smeer de lamslende aan 1 kant in met de kruidenmix. Druk alles goed aan met een lepel. Leg de lende op de tomaatjes in de ovenschaal.
  • 6. Zet te oven terug op 160 graden Celsius. Zet het geheel terug in de oven en braad dit gedurende 12 minuten tot een kerntemperatuur van ongeveer 57 graden. Haal het geheel uit de oven en zet afgedekt weg. Laat minimaal 4-6 minuten rusten.
  • 7. Snij de lamslende op de draad in mooie dikke plakken van circa 2-3 centimeter. Serveer met de tomaten en eventueel geroosterde aardappelpartjes.