Lamsschenkels gesmoord in rode wijn

Lamsschenkels gesmoord in rode wijn
Heerlijk bereide low&slow lamsschenkels met een heerlijke, volle saus.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

4 lamsschenkels van 450-500 gram

30 ml extra Virgin olijfolie

5 knoflookteentjes, gepeld

4 middelgrote winterpenen, dun gesneden

4 middelgrote stengels bleekselderij, dun gesneden

1 grote ui, grof gesneden

750 ml droge rode wijn

280 ml water

3 laurierblaadjes

12 peperkorrels

Zeezout naar smaak toevoegen

Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen

Aluminiumfolie

Bereiding

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 160°
  2. Neem een grote geëmailleerde braadpan  met deksel en zet deze op het vuur met de olijfolie
  3. Naar smaak zout en peper strooien op de lamsschenkels
  4. De lamschenkels rondom bruin bakken. Voeg daarna de knoflook, wortelen, bleekselderij, ui en de wijn toe
  5. Breng het aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Voeg het water toe en zet het vuur laag
  6. Voeg nu de laurierblaadjes en peperkorrels toe. Deksel op de pan en in de oven plaatsen
  7. Laat het vlees gedurende een uur tot anderhalf uur in de oven (het vlees moet supermals zijn)
  8. Haal de lamsschenkels eruit en leg ze in een ovenvaste schaal
  9. Zeef het overgebleven vocht met een fijne zeef , goed uitdrukken en hevel het over in een steelpannetje
  10. Breng het geheel aan de kook en laat inkoken tot ongeveer 250 ml over blijft
  11. Eventueel nog zout en per naar smaak toevoegen
  12. Giet saus over de lamsschenkels en afdekken met aluminiumfolie
  13. Even terug in de oven gedurende 10 minuten
  14. Lekker met aardappelen en gekarameliseerde groenten. Dit kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk met maple-siroop.